A 47 éves ügyvédnő 2017-ben elhatározta, hogy bérgyilkossal öleti meg unokatestvére élettársát, mivel az unokatestvére párkapcsolata erősen megromlott. Az ügyvédnő a tervét egy 45 és egy 51 éves férfi ismerősével osztotta meg - írta meg a telex.hu a rémtörténetet. Azt mondta nekik, hogy a bérgyilkost az unokatestvére apja keresi, ő „csak a kivitelezésben” segít.

A két férfi elhatározta, hogy találnak egy ál-bérgyilkost, és pénzt csalnak ki a megbízótól. Az akcióba ezért bevontak egy horvát és két magyar férfit. Az ügyvédnővel 2017 júniusában Horvátországba utaztak, ahol elsőnek a magát a „szerb bérgyilkos főnökének” kiadó horvát társukkal, majd az egyik magyar állampolgárral tárgyaltak. Utóbbi férfi azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos.

A „Papaként” bemutatkozó horvát férfi 70 ezer eurót kért a bérgyilkosság végrehajtásáért, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna megfizetnie az ügyvédnőnek. A megbízás érvényesen megtörtént, azonban az ügyvéd csak későbbre vállalta az előleg kifizetését, írja közleményében az ügyészség.

A csalók a találkozókról hangfelvételt készítettek. Ezzel elsőnek az ügyvédtől kísérelték meg kicsalni az előleget, mondván, hogy a megbízás teljesítését megkezdték, és ha nem fizet, akkor szólnak a megölni tervezett unokatestvére élettársának.

Mivel nem jártak eredménnyel, végül mégiscsak a célszemélyt keresték meg, akitől a hangfelvétel átadására hivatkozva 3500 eurót csaltak ki, a felvételt azonban nem adták át.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészületének bűntette, az öt férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség a nővel és négy büntetett előéletű társával szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz, egy férfival szemben, aki büntetlen előéletű, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, emellett a csalással vádolt személyeknél pénzbüntetésre ítélést is.