A rendezvény támogató szervezetei

A verseny lehetőséget biztosít a fiatal, frissen végzett jogászok számára, hogy nemzetközi környezetben, egy nemzetközi csapat tagjaként foglalkozhassanak az uniós jog területére tartozó gyakorlati kérdésekkel, jogi problémákkal.Vincent Berthier-de Bortoli ügyvéd, Annecy, Franciaország

"A program által az európai ügyvédi kamarák fiatal jogászai tapasztalatokat cserélhetnek, fejleszthetik kritikus gondolkodásmódjukat és kommunikációs készségüket, valamint értékes kapcsolatokat építhetnek ki" - összegezte tapasztalatait a 2018-as verseny nyertes csapatának egyik tagja, dr. Vincent Berthier-de Bortoli.

A versenyt 2020. február 13-14. között Trierben, Németországban rendezik meg. A résztvevő csapatok a kétnapos versenyt megelőzően készítik el írásbeli beadványukat, szóbeli előadásaikat pedig a helyszínen tartják meg a zsűri előtt.

Valamennyi résztvevő tanúsítványt kap, amellyel lehetősége nyílik további képzéseken részt venni, a győztes csapat további díjban részesül.

A kétnapos döntő fordulón azok a versenyzők vehetnek részt, akik a korábbi, előzetes feladatok alapján kiérdemelték a továbbjutást.

Az utazás és szállás költségét a szervezők megtérítik.

A regisztráció határideje: 2019. szeptember 1.

További információk a részvétellel, kiválasztási procedúrával és a verseny szabályaival kapcsolatban a ide kattitva találhatók.