Az új ügyvédi törvény fog ugyanis dönteni olyan kérdésekről, mint a kettős kamarai tagság (azaz személyes tagi pozíció immár nemcsak a területi, hanem a Magyar Ügyvédi Kamarában is), a jogtanácsos integráció, a kötelező továbbképzés és a kirendelési feladatok átvétele. Ez azt is feltételezi, hogy az ügyvédség megalkotja szabályzatait, alapszabályait. Tehát az informatikai fejlesztések vagy azok még nem tudni milyen hányada akár a kukába is kerülhetnek. Ezt mindenki szeretné elkerülni, ezért az óvatosság.

Az elektronikus ügyintézési feladatokkal való tagi megismerkedést segítendő, a BÜK egy rövid "fogalomtárat" is készített, amely kiegészül a lehetséges megoldási módok alternatív felvázolásával.

A Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének február 20-i ülésén arról született döntés, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a MÜK az elektronikus szolgáltatások "front-end" funkcióit központilag megvalósítsa-e? Remélhetőleg ez a döntés meg is fog születni, mert láthatóan ebben mindenki egyetértett.

Ha a haladás iránya eldől, akkor leszünk abban a helyzetben, hogy informatikai architektúrákat, azok költségét és konkrét beszerzéseit megvitassuk. A BÜK az alternatívákat a tagság aktív részvételével szeretné eldönteni és a megvalósítást is csak a teljes átláthatóság mellett látja teljesíthetőnek – áll a BÜK hírlevelében.