A nyíregyházi keresztapaként elhíresült jogtudor addig védte rovott múltú klienseit (lásd az Ügyvédek Lapja Online korábbi hírösszefoglalóját: http://ugyvedek-lapja.hu/cikkek/2015/08/nyiregyhazi-ugyved-iranyitotta-a-lebukott-bunszervezetet), míg maga is kitanulta szakmai fortélyaikat. Az általa irányított bűnszervezet maffiaszerű eszközökkel és módszerekkel igyekezett akadályozni a bűnüldöző szervek munkáját. A kemény tizenöt év „szorgos” munkájának eredményeként létrejött hálózat védelmében attól sem riadt vissza az ügyvéd, hogy az érdekkörében megindult büntető eljárásokban közreműködő nyomozókat, ügyészeket feljelentse vesztegetés látszatát keltve, vagy éppen az érintettek elfogultságára hivatkozva.

Mint oly sokan mások, feltételezhetően a hiányos „papírmunkán” csúszhatott el – tételezi fel a szakértő cikkíró -: hamis bizonyítékokkal, hamis tanúvallomásokkal és hamis okiratokkal igyekezett megakadályozni a hatóságok munkáját. Külföldieket is bevont a cégek eltüntetésébe. E leginkább népszerű szolgáltatásához ukrán – úgynevezett – bukóembereket és fiktív magyarországi székhelyet biztosított. (Az ügyvéd cégenként legalább ötszázezer-egymillió forintot kért. Az úgynevezett strómanok fejenként csekély ötvenezer forintért „vitték el a balhét”.)


A legfrisebb értesülések szerint a nyomozók jelenleg – a NAV közlése alapján – legalább negyvennyolc cégre bukkantak, amelyeket a pórul járt ügyvéd közreműködésével próbáltak meg eltüntetni. A közokirat-hamisítás és csődbűncselekmény gyanújával indult ügyben a pénzügyi nyomozók eddig tizenöt embert hallgattak ki gyanúsítottként, köztük a nyíregyházi ügyvédet és két segítőjét, akiknek az előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.

A teljes cikk itt olvasható: http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Moso_Masa_Mosodaja_vagyonosodasi_vizsgalat__DYEX4N#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_weekly#