Igazságügyi Minisztérium közleményében tájékoztatott: az Európai Közjogi Szervezet igazgatója 2017. október 16-i magyarországi látogatása alkalmával aláírt háromoldalú megállapodás a Szervezet és Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, valamint a Szervezet és a Szegedi Tudományegyetem között jött létre.

Az Igazságügyi Minisztérium ezáltal fontos lépést tett az európai értékek, valamint a közjogi ismeretek fejlesztését és terjesztését célul tűző athéni székhelyű nemzetközi szervezettel való együttműködés szorosabbra fűzése érdekében.

A közép-európai régióban elsőként Magyarország csatlakozott a Szervezethez 2015-ben, a Szervezet létrehozásáról és alapokmányáról szóló Egyezmény kihirdetésével.

Az együttműködés célja a felek közötti információ- és tapasztalatcsere az európai közjog, és különösen az alkotmányjog terén. Ennek megvalósítására a megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével kerül sor.

Az Igazságügyi Minisztérium, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Európai Közjogi Szervezet közötti együttműködés a felek szándéka szerint hozzájárul majd a közép-európai régió azon értékeinek megismeréséhez és jobb megértéséhez, melyek által Európát - különösen az európai együttműködést - gazdagítja.