Az ügyvédi kamarák közös közleménye hangsúlyozza: „ezzel a tiltakozással azt szeretnénk elérni, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét, az ügyészség és a rendőrség a felelős a bűncselekmények felderítésében, ők pedig hosszú évek óta nem mutatnak eredményt és érdektelenek az ügyvédek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetésének felderítésében” – adta hírül a Szabad Magyar Szó.

A két kamara képviselői elégedetlenek a köztársasági ügyészség munkájával is, akik minden kommunikációt megszakítottak a kamarával Dragoslav Miša Ognjanović ügyvéd (képünkön) meggyilkolásának ügyével kapcsolatban, a nyomozás védelmére hivatkozva.

Az ügyvédi kamarák azonban ezt a lépést annak tudják be, hogy elmaradtak az eredmények, illetve kiemelik, hogy ezzel megsértették a megállapodást, mely szerint az ügyvédek képviselőit rendszeresen értesítik a nyomozás eredményeiről.

A korábban politikai ügyekben is szerepet vállalt meggyilkolt ügyvéd kapcsán nem ez az első ügyvédi tiltakozás. További részleteket ide kattintva lehet olvasni a vajdasági hírforrásokban.

Foto: novosti.rs