Dr. Varga Judit Facebook-bejegyzése szerint a COP26 klímacsúcs miatt nem is lehetne aktuálisabb a kimutatás, amely az országok klímavédelemért tett erőfeszítéseit vizsgálja és rangsorolja.

A Net Zero Readiness Index több mint száz mutató alapján állapította meg, hogy Magyarország a 13. helyen áll globálisan a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett intézkedések tekintetében - ismertette a miniszter. Kiemelte: a jogalkotás szintű intézkedések területén Magyarország maximális pontszámot ért el, amivel csak négy másik ország büszkélkedhet.

Hozzátette: Magyarország elsők között rögzítette törvényi szinten azt a vállalást, hogy 2050-re klímasemleges országgá váljon, de sok más olyan intézkedést is hozott, amelyet a kormány közvetlen forrásokkal és adókedvezményekkel egyaránt ösztönöz.

Dr. Varga Judit szerint "bajban lehetnek most a balliberális oldalon, hiszen egy újabb független vizsgálat cáfol rá folyamatos hisztériakeltésükre."

A magyar kormány klímapolitikája működik, és ezt most már a világ egyre több pontján ismerik el, a magyar konzervatív zöld politika hatékony és sikeres - összegezte véleményét a miniszter aszony.

"A munkát folytatjuk, az otthonunkat megvédjük!" - írta olvasóinak a miniszter.