Dr. Somssich Réka

Az AmCham egy kormányzattól és politikától független nonprofit érdekképviseleti civil szervezet, amelyet amerikai, nemzetközi és magyar vállalatok alapítottak. Több, mint 300 tagját a gazdasági-pénzügyi élet területén 1989 óta képviseli. Kiemelt célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához.

Az MJE és a Kamara közötti együttműködés keretében az MJE egyebek között hozzájárul majd a Kamara jogi szakmai munkájának kifejlesztéséhez, valamint igény esetén bekapcsolódik a Kamara tagszervezeteinek jogi továbbképzéseibe. A Kamara pedig népszerűsíti az MJE rendezvényeit, programjait a tagsága körében.

A megállapodás értelmében évente legalább egy közös rendezvényt fog tartani a két szervezet, elsősorban uniós témakörben.

Az együttműködés megvalósulását az MJE részéről dr. Somssich Réka, az MJE Nemzetközi jogi és Európai Jogi Szakosztályának elnöke segíti.

Az MJE és az AmCham képviselői egyaránt üdvözölték az új kapcsolat létrejöttét. Dr. Trócsányi László, az MJE elnöke reményeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közös munka mindkét fél számára sikereket eredményez majd.

Az aláírt együttműködési megállapodás ide kattintva tekinthető meg.