Dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Nagy László r. dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya látta el kézjegyével az áldozatvédelemmel összefüggő feladatok közös végrehajtásáról szóló együttműködési megállapodást – adta hírül a police.hu.

A két szervezet az áldozati jogok szélesebb körű érvényesülése, az áldozatsegítés, az áldozatvédelem hatékonyabb megvalósulása érdekében közösen gondolkodik és tesz a jövőben. A cél a bűncselekmények, illetve a tulajdon elleni szabálysértések áldozatai által elszenvedett társadalmi, erkölcsi, anyagi és érzelmi sérelmek enyhítése.

Ennek megvalósításáért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitányságán biztosít ügyfélfogadási helyet és lehetőséget az Áldozatsegítő Központok munkatársai számára, e mellett a Pest megyei rendőrségi objektumokban a rendelkezésre álló audiovizuális és infokommunikációs eszközökön keresztül népszerűsíti az áldozatsegítéssel összefüggő információs anyagok közzétételét.

Az Igazságügyi Minisztérium vállalja áldozatsegítő munkatársaik ügyfélfogadási rendelkezésre bocsátását, a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal való folyamatos szakmai kapcsolattartást, illetve a Pest megyei rendőrök részére áldozatvédelmi képzések biztosítását.

A két szervezet elkötelezett az áldozatsegítéssel kapcsolatos kölcsönös együttműködésben, a folyamatos kapcsolattartásban, az együtt gondolkodásban és a közös munkában. A cél mindkét fél számára: minél szélesebb körben ismertté tenni az áldozatsegítő tevékenységet, hogy a bajba jutottak, a szerencsétlenül járt emberek érezzék és tudják, gondjuk, problémájuk, sérelmeik megoldásában, feldolgozásában nincsenek egyedül. Merjenek segítséget kérni és tudják, van kihez fordulni (https://vansegitseg.hu)!