Holman Magdolna

Az ÁSZ honlapjára felkerült összefoglalóból kiderül: a bizottság támogatta a számvevőszék 2020-as tevékenységéről szóló tájékoztatót és a hozzá kapcsolódó, "megújított intézményi stratégiát".

A tájékoztató hamarosan az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet.

Holman Magdolna szerint a 2011-ben bemutatott intézményi stratégiája megújítására azért volt szükség, hogy "az ÁSZ a 2020-as évek kínálta lehetőségekkel élni tudjon".

"Az elmúlt évek technológiai és módszertani fejlesztéseinek köszönhetően rendkívül dinamikus hatásnövekedést értünk el" - tájékoztatta a bizottság tagjait Holman Magdolna.

Az ÁSZ az alelnöknő szerint tavaly nagy hangsúlyt helyezett az értékelt szervezetek aktív támogatására tanácsadással. Az új megközelítésű monitoring értékeléssel közvetlenül, már az ellenőrzés idejében a teljes önkormányzati rendszer - 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal - vezetése kapott iránymutatást arra, hogy "a megnövekedett korrupciós veszély ellenében megerősíthessék az integritási kontrollpontokat".

Az ÁSZ szakértői 30 elemzést is készítettek, amelyekben olyan témákat dolgoztak fel, mint például a költségvetés fenntarthatósága, a magyar gazdaság kifehérítése - ismertette.