Védettségi igazolvány igénylés

Védettségi igazolványra az jogosult, aki megkapta a koronavírus elleni védőoltást, vagy igazoltan átesett a fertőzésen, vagy utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálattal igazolja, hogy szervezetében jelen van a koronavírussal szembeni ellenanyag.

A kártya kiállítása ingyenesen és automatikusan történik azok számára, akik védőoltással, vagy igazolt fertőzést követően szereztek védettséget.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kattintson ide.

A magyarorszag.hu oldalon keresztül lehetőség van kérelmezni az utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kiállítását és kézbesítését, valamint benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, illetve pótlása iránti kérelem is, amennyiben az igazolvány elveszett, eltulajdonították vagy a rajta feltüntetett adatokban változás következett be. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos további bejelentések az "Ügybejelentés" űrlapon keresztül tehetők meg.

Magyar Államkincstár: egységes kérelem benyújtó felület

Az agráriumban tevékenykedő gazdálkodók számára 2021. április 7-től érhető el a Magyar Államkincstár egységes kérelem (EK) benyújtó felülete, ahol 2021. május 15-ig (hétvégére tekintettel május 17-ig) szankciómentesen nyújthatják be a közvetlen támogatási és a vidékfejlesztési támogatás iránti kérelmeiket.

Idén 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Az on-line felületen a kérelmek benyújtásához elektronikus azonosítás szükséges, amely történhet ügyfélkapuval, elektronikus személyi igazolvánnyal, RKTA azonosítóval, valamint már arcképes azonosítással is.

Az azonosítási szolgáltatásokról bővebben az alábbi oldalon olvashat.

MobilGazda: A Magyar Államkincstár új mobilalkalmazása

Új mobilalkalmazást fejlesztett a Magyar Államkincstár az agrár-és vidékfejlesztési támogatásokat igénylők számára. Az Egységes Kérelem felület megnyitásával egyidőben indult alkalmazás ügyfélbarát, gyors és hatékony ügyintézést tesz lehetővé a gazdálkodók számára.

Az Android és IOS rendszeren is működő alkalmazás segítségével a termelők könnyebben tájékozódhatnak a számukra elérhető támogatási lehetőségekről, folyamatban lévő ügyeikről, továbbá időpontot foglalhatnak a Kincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálatára, valamint kérdéseiket közvetlenül az alkalmazásban feltehetik a Kincstár felé.

A mobilappon keresztül a termelők beadhatják egyes elektronikus bizonylataikat, illetve vis maior eseményeket is bejelenthetnek.

A fényképkészítés funkció segítségével a Kincstár kérésére a gazdálkodók fotókat küldhetnek be a mezőgazdasági parcelláikról. Az így eljuttatott fotók alkalmasak lehetnek akár a helyszíni ellenőrzések kiváltására is.

Az alkalmazás letölthető a Google Play áruházból és az Apple App Store-ból is.

Az alkalmazás használatával kapcsolatos oktatóvideókat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/hu_HU/-/mobilgazda-oktatovideok-segitik-a-hasznalatot