A 44 éves ügyvéd tavaly februárban Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő két büntetőeljárásban jogi képviselőként eljárva, az ügyekben szereplő személyekkel, esetenként azok hozzátartozóival egyeztetve, az ő közbenjárásukkal több személyt is rávett jogellenesen arra, hogy a terhelő vallomásaikat megváltoztassák. Egy esetben pénzért cserébe - számolt be az ügyről a 24.hu.

Az ügyvéd egy alkalommal, egy másik jogi képviselővel közösen vette rá a sértettet jogellenesen a vallomása visszavonására, valamint a férfi egy esetben egy hamis vallomást is készített, amely alapján az egyik közjegyzői irodában hamis közokirat készült.

Az összehangolt salgótarjáni és karancslapujtői március 24-i akcióban két ügyvédi és egy közjegyzői irodában tartottak kutatást. A hatóság tagjai az akció során hat személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, továbbá a 44 éves ügyvédet és az egyik férfi társát őrizetbe vették. A nyomozók a kutatás során az egyik férfi lakásán növényi törmeléket találtak, amelyen az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A férfival szemben kábítószer birtoklása miatt is büntetőeljárást indított a hatóság.