Dr. Sándor Éva

Dr. Sándor Éva budapesti ügyvédtől, aki az egyik legnagyobb európai ügyvédi szakmai szervezet, a CCBE képzési munkabizottságának magyarországi tagja s az EU igazságügyi képzésekkel foglalkozó programjának avatott ismerője, megtudtuk, hogy megjelent a magyarul is olvasható Európai Igazságügyi Portálon az Európai Képzési Platform (European Training Platform).

Ezen az érdeklődők különböző téma-mezők szerint kereshetnek például a tanfolyam témája, helyszín, időpont, nyelv vonatkozásában, de a gyakorlati terület: a polgári jogtól a közjogon és a büntetőjogon keresztül az alapjogokig, a jogi nyelvig, az etikáig vagy a jogi készségekig is.

A platform jelenleg kísérleti szakaszban van - jelzi előre dr. Sándor Éva, és azon uniós szintű képzőhelyek előtt áll nyitva, amelyek szakértelmét az EU elismerte, minthogy az uniós finanszírozási programokban való részvételük alapján éves működési támogatásban részesülnek.

Amint a tesztfázis lezárul, az Európai Bizottság más oktatási szolgáltatók számára is megnyitja a lehetőséget arra, hogy az uniós jogról szóló vagy a nemzeti témának az uniós joggal / határon átnyúló elemekkel kapcsolatos képzését reklámozhassa az ETP platformon.

Ehhez az érdeklődő oktatási szolgáltatóknak először regisztrálniuk kell a speciális eljárás szabályok szerint - tájékoztatta az Ügyvédfórum.hu-t dr. Sándor Éva, a CCBE képzési munkabizottságának magyarországi tagja.