Paul Davis
Paul Davis

Minderről az ügyvéd videót is feltett az Instagramra, amelyen mintegy helyszíni jelentést ad a történtekről, természetesen a tüntetők szemszögéből.

A video ide kattintva tekinthető meg.

Az ügyvéd, Paul Davis, a Westlake-i székhelyű Goosehead biztosító társaság jogi főtanácsosa és személyzeti (HR) osztályának igazgatója volt.

Volt. Ugyanis a Goosehead biztosító társaság hangpostáján egy üzenet arról értesítette az ügyvéd után érdeklődő újságírókat, hogy a Capitolium körüli zavargásban részt vett munkatársuk már nem áll alkalmazásukban. Magyarul: villámgyorsan kirúgták.

Az érdeklődő újságírók magát Paul Davist nem tudták elérni január 8. napjának során.

Paul Davis január 7-én, az Instagramon szerdán közzétett videóján az látható, hogy ő a kapitólium épületén kívül van, miközben a Capitolium őrzésére hivatott rendőrség könnygázbombával próbálja védeni a támadóktól az épületet s próbálja feloszlatni a tüntetőket, ami miatt az ügyvéd erősen méltatlankodik.

A videó a Twitterre is felkerült egy bizonyos Roger Sollenberg újságíró osztotta meg ezen a közösségi oldalon.

"Csak a szavazólapok és a Dominion gépek tényleges ellenőrzését akarjuk elérni" – mondja a videón a piros Trump-sapkás fiatal ügyvéd. - Politikusaink két napon belül a szavazatok auditásával röviden felszámolhatnák a zavargásokat, de nem teszik meg. Miért?"

Az ügyvéd egy közösségi fórumon az eseményeket és kirúgatását követően közzétett bejegyzésében tudatja ország-világgal: „Elvesztettem az állásomat. Nem vagyok ideges. Hálás vagyok, hogy szenvedtem az igazságért és a szabadságért. ”

Paul Davis az Instangramon korábban, még a Capitolium ostromát megelőző hetekben több bejegyzésben osztott meg a már untig megcáfolt összeesküvés-elméleteket Trump elnök újraválasztásának állítólagos ellehetetlenítéséről, az elnök további hazafias támogatásának fontosságáról.