Vonatkozó korábbi hírünk:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Alsó hangon duplázódás volt, de volt olyan időszak, hogy háromszor annyian kerestek, mint amúgy – mondta a csatornának dr. Spronz Júlia, a Patent egyesület jogásza.

Dr. Spronz Júlia

A G7 a Belügyminisztérium adatai alapján számolta ki, hogy havonta átlagosan 33 kapcsolati erőszakot jelentenek a rendőrségen, ez a szám márciusban ennek a másfélszerese, 50 volt.

Ahogy arról az ATV Híradója beszámolt, a járvány miatti összezártság világszerte sok házasságot is szétrobbantott. A karanténok és kijárási tilalmak enyhülésével párhuzamosan Kínában és Nagy-Britanniában is megugrott az elindított válókeresetek száma. Ez Magyarországon sincs másként, itthon a karácsonyi és a nyári szünet után növekedni szokott a válások száma, így sok ügyvéd számára nem volt meglepetés, hogy a kijárási korlátozások miatti összezártság sok kapcsolat végét jelentheti. Dr. Sass Rita szerint a megkeresések száma az utóbbi egy-két hétben növekedett meg igazán.

A tavalyi számokhoz képest 15-20 százalékkal megemelkedett a válóperek száma, illetve az ilyen irányú megkeresések úgyhogy hatással volt a karantén a válóperekre – mondta az ATV-nek családjogi ügyvéd, aki szerint a kliensek többsége már határozott szándékkal érkezik hozzá, tehát nemcsak érdeklődik, hanem vélhetően el is jut a házasság felbontásáig.