A társasházakkal foglalkozó szaklap, a tht.hu ezt egy nagykanizsai közös képviselő tájékoztatása alapján írja, aki az Operetív Törzsnél kérdezett rá erre – szúrta ki a Napi.hu.

A társasházi közgyűlésre még mindig érvényes a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet, amely szerint rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni.

A tiltás fenntartását minden bizonnyal az indokolja, hogy nincs két egyforma helyzet, így az ajánlások csak értelmezési problémák tömegét eredményeznék, miközben az év végéig kitolt elszámolási moratórium miatt mindenkinek lesz elég ideje a közgyűlések lebonyolítására - véli a lap.

A fontos döntések megszavazására most is van lehetőség, igaz ez annyira bonyolult, hogy megkérdőjelezi a rá fordított idő ésszerűségét.

Ahol valóban sürgető döntések akadtak el a karantén miatt, ott most leginkább abban reménykedhetnek az érintettek, hogy a lazítások eddigi tempója megmarad és két-három hét után a közgyűlések is kiszabadulnak a tiltás alól - írják.