A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Bánáti János és a MÜK Jogtanácsosi Tagozatának elnöke, dr. Csere Bálint március 17-én ezirányú megkereséssel fordult az igazságügyi miniszterhez. Vonatkozó korábbi közleményünk erről itt olvasható:

* * * * * * * * * * * * * * * * *

A módosított rendelet értelmében, akiknek a vizsgája a 2020. március 16. és május 8. közötti időszakban elmaradt, azoknak egy új időpontot biztosítanak, május 11-e utánra, akik pedig május 11. utáni vizsgaidőpontra jelentkeztek, azok számára a vizsga az eredeti időpontban kerül megtartásra.

A rendelet biztosítja továbbá annak lehetőségét, hogy az írásbeli vizsgákat - ha azt a vizsgázó is kifejezetten kéri - Budapesten kívüli helyszínen is meg lehessen tartani. Biztosított annak jogszabályi feltétele is, hogy amennyiben a járványügyi helyzet miatt a szóbeli vizsgák nem szervezhetők meg, akkor azok videokonferenciaként, a minisztérium által kijelölt helyiségben és informatikai eszközök használatával is megtarthatóak legyenek - mondta.

A jogi szakvizsga időpontok iránt megnövekedetett érdeklődésre tekintettel az idén a jogi szakvizsgáztatásban nem tartanak nyári szünetet, a vizsgáztatás folyamatos lesz.

A miniszteri rendelet - a Magyar Közlöny 2020. 82. számában - teljes egészében ide kattintva olvasható.