Dr. Baranyi Bertold (Foto: Panpress)

Konkrét ügyintézési segédleteket tett közzé honlapján a MÜK

Dr. Bánáti Jánosnak, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének 1/2020. (III. 17.) számú határozata alapján a Magyar Ügyvédi Kamara területi ügyvédi kamarai hatósági ügyek intézéséhez ügysegédet, kérelem- és bejelentésmintákat és más hasznos információkat (például díjbeszedési számlaszámokat) tett közzé a kamara honlapján, amelyek ide kattintva érhetőek el - adja hírül körlevelében dr. Baranyi Bertold, a MÜK titkára. A nyomtatványok a Budapesti Ügyvédi Kamara részére rendszeresített formanyomtatványok felülvizsgálata, átdolgozása alapján készültek dr. Baranyi Bertold, a MÜK titkára, az eredeti nyomtatványok elkészítésében részt vevők kollégák és ügyintézők, valamint a felülvizsgálatban részt vevő dr. Aszalós Dániel és dr. Nagy Gergő segítségével. Természetesen a formanyomtatványok akkor alkalmazhatóak, ha a területi ügyvédi kamara nem tett közzé ettől eltérő nyomtatványt. Terveink szerint a nyomtatványok körét a jövőben bővíteni fogjuk - jelzi előre a MÜK titkára.

A távazonosítás olyan ügyfél esetén is lehetséges, akivel még sohasem találkoztunk

Mivel visszatérő és rendkívül aktuális kérdés a távazonosítás és a távelőttemezés (távellenjegyzés), ráadásul bizonyos kérdésekben az ellenjegyzési tájékoztató már nem teljesen naprakész, ezért erről egy tájékoztatót is közzétettek a MÜK honlapján. A legfontosabb üzenet, hogy a távazonosítás olyan ügyfél esetén is lehetséges, akivel még sohasem találkoztunk.

Folyamatos tájékoztatás

A MÜK ezen az internetes felületen folyamatosan közzéteszi a veszélyhelyzettel kapcsolatos legfrissebb információkat, döntéseket.

A MÜK a fentiekkel kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot (ideértve a hibák jelzését is) szívesen lát a honlap@muknet.hu email címen.