A programra azon, főleg fiatal ügyvédek jelentkezhetnek, akiknek tevékenységük főleg polgári jogi, kereskedelmi jogi és gazdasági jogi területre terjed. Eltérően az előző évek gyakorlatától, a pályázóknál idén nincs életkori megkötés. A MÜK felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének határozata szerint a programban kizárólag ügyvédi, alkalmazott ügyvédi névjegyzékbe a jelentkezés időpontjában már bejegyzett ügyvéd vehet részt.

A jelentkezés egyik fontos feltétele, hogy igen jó német nyelvtudással rendelkezzenek, beleérve a jogi szaknyelv ismeretét is. Előfordulhat ugyanis, hogy a jelentkező kandidáltaknak egy szigorú nyelvi vizsgán kell részt venni.

A jelentkezés lehetőségéből kizártak azon ügyvédek, akik német ügyvédi iroda magyarországi cégében dolgoznak vagy tevékenységüket egy német irodával kötött szerződés alapján végzik.

A jelentkezési lapokat a Magyar Ügyvédi Kamarához kell legkésőbb 2018. október 26. napjáig, kizárólag elektronikus úton benyújtani (titkarsag@muknet.hu) és azokat a kamara továbbítja a Stiftung részére.

A kint tartózkodással, az elhelyezéssel és az ösztöndíj juttatással kapcsolatos német nyelvű tájékoztatást a MÜK honlapján lehet olvasni. A honlapról ugyancsak letölthető az a jelentkezési űrlap, amelyet pontosan, számítógéppel géppel kitöltve kell a MÜK-höz a jelzett határidőig megküldeni. Minden jelentkezőtől 2 db igazolványképet és a kérelem űrlapjához ugyancsak egy német nyelven elkészítendő részletes önéletrajzot várnak.