Katherine Sears egy amerikai tévécsatornának mesélt kettős életéről, mert szeretné, enyhíteni a szexmunkát övező negatív attitűdöket – írta a Mirror című brit bulvárlap nyomán a 24.hu.

„Azt hiszem, minél többet beszélünk róla, annál több esélyünk van a dekriminalizációra, amire mindannyian törekszünk.”

Az ügyvédnő három hetekre utazik Nevadába, ahol legális a prostitúció. Ezt az időt végigdolgozza, napi 10 – 15 vendéget fogad, és órákat kell eltöltenie a felkészüléssel is. A szex minden esetben kölcsönös beleegyezésen alapul, nem kell olyan vendégekkel elmennie, akikkel nem akar.

Azt mondja, bár a pénz is csábító – három hét alatt 55 ezer dollárt (több mint 16 millió forintot) is megkeres –, elsősorban azért vágott bele új karrierjébe, mert - mind mondta - imádja a szexet.

Katherine-nek és a férjének négy hónapja született meg a kisfiuk, a nő ezért egy időre szünetelteti a szexmunkát. Amikor pedig nem a kisfiával van, a szintén védőügyvéd férjével közös jogi cég fejlesztésén dolgozik.

Amikor a férjét arról kérdezik, mit szól hozzá, hogy a felesége prostituáltként dolgozik, azt mondja, nem igazán érdekli. Egyrészt, mert Katherine már szexmunkás volt, amikor egy jogi iskolában megismerkedtek, másrészt, mert - sajátos módon - a prostitúcióra mindketten úgy tekintenek, mint bármilyen másik munkára.

„Azt hiszem, sok ember úgy ítéli el a prostitúciót, hogy nem is tudják pontosan, mit ítélnek el. A prostituáltak emberek. Többen közülük a legjobb emberek, akiket ismerek. A társadalom mégis lealacsonyítja a szexuálisan nyitott nőket. Megvan a véleményük arról, hogy milyennek kellene lenned, és ha nem olyan vagy, azt gondolják, rossz ember vagy. Azt hiszem, nagyon sokat kellene fejlődnünk ezen a téren” – mondja Katherine. Mi pedig hozzátehetjük: hová?

Címfoto: KCCI/YouTube