A tatai Old Lake Golf Club Hotel adott otthont május 14. és 16. között a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai Osztálya által szervezett országos versenynek – olvasható a Magyar Igazságügyi Kamara honlapján közzétett beszámolóban. .

Az első két helyezést elért csapat számára az Országos Rendőr-főkapitányság ausztriai tanulmányutat ajánlott fel. A harmadik helyezett a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara elnökétől, dr. Agárdi Tamástól vehetett át díjat.

A tizenharmadik alkalommal megrendezett három napos szakmai megmérettetést Farkas Gábor r. dandártábornok, megyei főkapitány nyitotta meg. A tizennyolc megyei rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Központi Technikai Osztálya, valamint a külföldi rendőri szervek által delegált háromfős csapatok gyakorlati és elméleti feladatokat oldottak meg. A csapatok huszonhárom különböző berendezett helyszínen, szituációs gyakorlatokon bizonyíthatták hozzáértésüket a rendelkezésre álló idő alatt, amelyet versenybizottság értékelt.

A verseny névadójának özvegyét, Vedres Mátyásnét, Farkas Gábor r. dandártábornok virágcsokorral köszöntötte. A látványos versenyen végül a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság technikusai bizonyultak a legjobbnak. Második helyen a Budapesti Rendőr-főkapitányság végzett, a harmadik helyért járó díjat pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata kapta. Negyedik helyen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság végzett, az ötödik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csapata lett, a hatodik helyet pedig a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerezte meg.

Az első két helyezést elért csapat számára az Országos Rendőr-főkapitányság ausztriai tanulmányutat ajánlott fel. A harmadik helyezett a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara elnökétől, dr. Agárdi Tamástól vehetett át díjat. A negyedik helyezést elért csapatnak Barkóczi Dávid, a Milipol Zrt. üzletfejlesztési igazgatója adott át különdíjat. A daktiloszkópiai és vegyszeres nyomkutatás feladatban legjobb eredményt elért csapat részére Dr. Gárdonyi Gergely r. ezredes, a Nemzeti Szakértő és Kutató Központ képviselője különdíjat ajánlott fel. A díjat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság technikusai nyerték. A 25. Klapka György Lövészdandár különdíját, Legoza Bálint honvéd ezredes adta át a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csapatának. A rendezvény zárásaként a vándorzászlót átvette Nagy Zoltán r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, a jövő évi verseny házigazdája.