Az új megállapodás célja annak folyamatos biztosítása, hogy jogalkotási tevékenysége során az IM a szellemi tulajdonjog különböző területein tevékenykedő szakemberek tapasztalatait figyelembe vegye, ezáltal pedig az adott életviszonyoknak és a közérdeknek a leginkább megfelelő jogszabályok jöhessenek létre.

Az Igazságügyi Minisztériumnak meggyőződése, hogy a MIE tagjai által képviselt széleskörű szaktudás révén kiemelkedően segítheti a jogszabály-előkészítés során a minőségi és hatékonysági szempontok érvényesülését, hozzájárulva a magas színvonalú jogszabályalkotás fenntartásához – írták.

A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a MIE részéről pedig dr. Szecskay András elnök írta alá (lásd címfotónkon) – adta hírül hivatalos közleményénben az igazságügyi tárca.

Az IM és a MIE már több alkalommal – legutóbb 2018. február 15. napján – kötött hasonló megállapodást, ezen együttműködést újították most meg. Az aláírás során az igazságügyi miniszter és dr. Szecskay András elnök is kiemelte a korábbi évek során is fennálló együttműködés kiemelkedő jelentőségét, és az abból eredő pozitív munkatapasztalatokat.