A Budapesti Ügyvédi Kamara elektorinkus hírlevele szerint az alábbi hármat mindenképpen.

KAMATKALKULÁTOR

A Kamatkalkulátor a régi és az új Polgári Törvénykönyvben (a továbbiakban: Ptk.) meghatározott kamatszámítási módok szerinti kamatszámításhoz nyújt segítséget. A honlap segíti a jogalkalmazókat, hiszen az esedékessé váló (vagy akár a már több éve esedékessé vált) követelés kamattal növelt összegének kiszámítása időigényes feladat. Ezen könnyít a Kamatkalkulátor ingyenes szolgáltatása: a számításhoz szükséges adatok megadását követően a részletező és összegző eredmények átlátható formában pillanatokon belül a jogkeresők rendelkezésére állnak.

Az Országos Bírósági Hivatallal kötött megállapodás alapján Magyarország bíróságai a Kamatkalkulátor honlapját használják a Ptk. szerinti kamatszámításhoz.

TÖRVÉNYFIGYELŐ

A Törvényfigyelő automatizáltan figyelemmel kíséri a törvényalkotás folyamatát, valamint a Magyar Közlönyök és Hivatalos Értesítők megjelenését. A Törvényfigyelő e-mailben értesíti a regisztrált felhasználókat az általuk kiválasztott törvényjavaslatokkal kapcsolatos változásokról, valamint a megjelenő Magyar Közlönyökről és Hivatalos Értesítőkről. A regisztrált felhasználók az őket érdeklő kulcsszavakat beállíthatják, amelyek ha megjelennek egy új iromány, Magyar Közlöny vagy Hivatalos Értesítő szövegében, a Törvényfigyelő tájékoztatást küld e-mailben.

HATÁRIDŐ-SZÁMÍTÁS

A Határidő-számítás programja a határidő kezdő napjának és az időtartamnak a megadását követően - az ünnepnapok, munkaszüneti napok és a munkanapok cseréjének, valamint a törvénykezési / ítélkezési szünet figyelembe vételével - kiszámítja a határidő utolsó napját. Az eredményt a honlap egy teljesen egyedi fejlesztésű naptárban meg is jeleníti, hogy könnyen ellenőrizhető legyen az eredmény. Így a határidő-számítás során teljesen kiküszöbölhető a naptár lapozgatása.

Ezen a honlapon nemcsak határidőt, hanem időtartamot, fogamzási időt és a határozott ideig tartó szabadságvesztésből történő feltételes szabadságra bocsátással kapcsolatos időpontokat és időtartamokat lehet kiszámítani. Mindemellett útiköltség-számító és áfakalkulátor program is található a honlapon.