Samuel szerint a létezés nem más, mint egy életen át tartó szenvedés, aminek a szüleink tettek ki minket. Ezért bíróság elé szeretné állítatni szüleit, akik — talán nem teljesen függetlenül ettől a kívánalomtól — mindketten ügyvédek – figyelt fel a BBC cikkére a Magyar Narancs.

Raphael anyja egyébiránt csodálja fia vakmerőségét. Azt mondja, hogy "ha Raphael előjön egy racionális magyarázattal arra nézvést, vajon miként kérhettük volna a beleegyezését a létbe, elismerem a hibámat."

Samuel egyáltalán nincs egyedül a világon azzal a gondolattal, hogy nem feltétlen helyes morális értelemben gyermeket nemzeni az élettel járó rengeteg szenvedés miatt — ezt a filozófiai irányzatot antinatalizmusnak vagy nemzésellenességnek nevezzük. Maga a fogalom Théophile de Giraud belga íróhoz, filozófushoz, aktivistához kötődik.

Samuel szerint, ha mindenki követné ezt a filozófiát, eltűnne az emberiség, és ez a bolygónak is sokkal jobb lenne.

„Az emberiségnek nincs értelme. Annyian szenvednek. Ha az emberiség kihalna, a Föld és az állatok boldogabbak lennének. Jobb lenne. És ember sem szenvedne többé“ – vallja a férfi.

Samuel ilyesféle gondolatokat osztott meg Nihilanand nevű Facebook-oldalán az elmúlt egy évben.

A férfi saját bevallása szerint ötéves kora óta antinatalista.

A már említett anya egyébként minderről így beszélt a BBC cikke szerint: „Örülök, hogy a fiam félelem nélküli, szabadon gondolkozó fiatalember. Tudom, hogy megtalálja az utat a boldogságához.“

Samuel egyelőre nem talált olyan jogászt, amelyik vállalná az ügyet.