A cégkapu az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: eVhr.) szerinti kézbesítési szolgáltatáshoz kötődő, biztonságos kézbesítési szolgáltatási címnek minősülő, a kijelölt szolgáltató által biztosított tárhely, amely megkönnyíti az érintettek és az elektronikus ügyintézést biztosító szervek közötti kapcsolatfelvételt.

Az eVhr. jelenlegi szabályozása szerint egyéni ügyvéd, európai közösségi jogász, kamarai jogtanácsos, valamint szabadalmi ügyvivő e tevékenysége során cégkaput is használhat.

A 2019. január 1. napjától hatályos szabályozás szerint az egyéni ügyvéd, az európai közösségi jogász, valamint az egyéni szabadalmi ügyvivő e tevékenysége során a Kormány által biztosított tárhely szolgáltatások közül a cégkaput használja. A kamarai jogtanácsos és az alkalmazott szabadalmi ügyvivő e tevékenysége során hivatalos elektronikus kapcsolattartás céljából a KÜNY-regisztációjához kapcsolódó tárhelyét, valamint a munkáltatója gépi interfésszel rendelkező hivatali tárhelyét (hivatali kapu) is használhatja.

  • A cégkapu regisztráció itt végezhető el.
  • A regisztráció folyamatáról szóló részletes leírás itt olvasható.
  • A regisztráció során csatolandó iratokról készült leírás pedig itt található.