A bírósági szervezet jövőjéről kezdett beszélgetés-sorozat első állomása egy 2018. május 28-i kerekasztal-beszélgetés volt.

Közleményében az OBH kiemelte: a Magyar Bírói Egyesület elnöke, a választmányi tagok, bírósági vezetők és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, vezetői hitet tettek az egyesület és az OBH közötti kapcsolat és kommunikáció, továbbá a bírósági szervezet „immunrendszerének” megerősítése mellett, hogy együttesen lépjenek fel a bírósági szervezet integritását belülről és kívülről fenyegető jelenségekkel szemben.

Ugyanezen témában, ám eltérő résztvevői körrel újabb kerekasztal-beszélgetés zajlott 2018. május 29- én. Ezen az OBH elnöke, vezetői mellett a törvényszéki és ítélőtáblai elnökök, a Kúria képviselője, a jelenlegi OBT már lemondott tagjai, valamint az előző OBT tagjai vettek részt. Mint írták: az OBH elnöke a beszélgetésre meghívta a jelenlegi OBT valamennyi tagját, de közülük csupán egyetlen választott tag fogadta el a meghívást.

Az elnöki kar – az általuk tett nyilatkozattal egyezően – egyöntetűen aggodalmát fejezte ki az OBT tevékenységével kapcsolatban. A lemondott OBT tagok a testület működésének anomáliáira hívták fel a figyelmet, míg a megelőző időszak OBT tagjai az öncélú "rombolás" helyett a konstruktív, a megértést és a jobbító szándékot is megjelenítő működés lehetőségét és szükségességét hangsúlyozták – húzta alá az OBH.