Mintegy negyven éve él Keszthelyen, mondhatni ízig-vérig lokálpatrióta - hívta fel rá a figyelmet 2016-ban egy internetes interjú. 1990 és 1994 között az első keszthelyi önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságának elnöke, 2002-ben a Zala Megyei Közgyűlés tagja volt. 2006-tól az Ifjúsági és Sportügyekért felelős Tanács tagja. Keszthely város sport-és kulturális fejlődése kapcsán számos rangos tisztséget tölt be, meghatározó jelenségnek mondhatja magát, hiszen 2010-ben Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város érdekében kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkája elismeréséül a Keszthely Városért kitüntető címet adományozta.

Az önkormányzat által alapított Hévíz Város Kultúrájáért kitüntetésben részesült május 1-jén dr. Iglódi Endre keszthelyi ügyvéd. A díjat a város azon polgárának adományozzák, aki a művészet, közművelődés, nevelés, oktatás, sport, vagy egészségügy területén végzett tevékenységükkel kiemelkedő eredményeket értek el.

Mint megtudtuk tőle: gyermekkora óta nyomon követi a sporteseményeket és rendszeresen jár meccsekre illetve tv-én követi azokat.

Nyaralószomszédja Kovács Péter, aki az elmúlt évszázad legjobb kézilabdázója volt és rajta keresztül nagyon szoros volt a kapcsolata a kézilabda sportággal. Maga is sportolt: focizott Nagykanizsán, Keszthelyen és a BEAC-ban, valamint a kispályás egyetemi válogatottban.

1980-tól a keszthelyi és hévízi sporteseményről tudósít a Nemzeti Sport és a Zalai Hírlap újságoknak. Húsz éven át a másodosztályú mérkőzésekről tudósította az olvasókat. Ez minden második héten fontos feladatot jelentett számára, hiszen a játékosok osztályzásával is együtt járt ez a munka. A helyi televízióban is rendszeres sport közvetítések folytak élőben, ezeknek is rendszeresen riportokat készített sportolókkal. Tizenöt éve minden hétfőn reggel élő sportműsora van a zalai körzetben hallható, keszthelyi központtal működő Helikon Rádióban. Valamennyi sporttevékenységét ingyenesen végezi.

Több mint tíz éve a néhai bajnok leányával létrehozta a keszthelyi székhelyű Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör egyesületet, amelynek keretében rendszeres találkozókat szerveznek egykori sport bajnokokkal. 2004-ben Keszthely Városának a tizenkét mázsás gránit táblát ajándékozott, amelyen a keszthelyi tizenkét olimpikon neve és eredményei olvashatók a város Balaton-parti sétányán. Egy másik, hasonló emléktábla készítésében is közreműködött, amely Németh Pál mesteredző olimpikonjai nevét tartalmazza.

2005-ben jelent meg Keszthely XX. századi olimpikonjait bemutató társszerzői könyve. 2013-ban írta meg és jelentette meg a hévízi kézilabda-történetet, majd 2018. évben a Zala megyei kézilabda-történetről szóló könyve is megjelent. Több, mint ezer sporttémájú írást publikált. Kiemelkedőek a Ki kicsoda Keszthelyen? Ki kicsoda Zalaegerszegen? című alkotásai is.

Nyolc éven keresztül a Zala Megyei Sportszövetségek egyesületének volt alelnöke. A MOB Hagyomány- és emlékőrző bizottságának tagja. Szervezésében szerepelt Hévízen 2010-ben a Ferencváros, 2011-ben az Érd, 2014-ben a Győr, majd 2016-ban a magyar női kézilabda válogatott.

2008-ban Keszthely Város Sportjáért, majd 2011-ben Hévíz Sportért elismerést kapta.

S az más csak természetes - mondta el szerkesztőségünknek dr. Iglódi Endre, a Hévíz városa által frissen kitüntetett keszthelyi ügyvéd, hogy - "minden kitüntetéssel járó jutalmat is sportcélra ajánlottam fel" .

(Foto: jogaszvilag.hu)