A Vándorgyűlés szakmai továbbképzést jelentő programja — plenáris ülés (csütörtök délelőtt) és párhuzamos szekcióülések (csütörtök délután, péntek délelőtt, délután) keretében — a következő témaköröket öleli fel:

PLENÁRIS ÜLÉS:

Április 19. (csütörtök) 11.00 óra

Az Alaptörvény hatályosulása - Előadó: Dr. Varga Zs. András egyetemi tanár, alkotmánybíró

SZEKCIÓÜLÉSEK:

Április 19. (csütörtök) 15.00 óra

  • A kormányzati irányítás jellemzői - Előadó: Dr. Balázs István az MTA TK JI tudományos tanácsadója, egyetemi tanár
  • Felmondás a munkajogi gyakorlatban - Előadó: Dr. Lőrincz György ügyvéd
  • Gyermekek és fiatalkorúak a büntető igazságszolgáltatásban - Társelőadók: Dr. Halmos Krisztina osztályvezető ügyész, Legfőbb Ügyészség, Dr. Kadlót Erzsébet ügyvéd

Április 20. (péntek) 10.00 óra

  • Társasági jogi szabályozási modellek Európában - Előadó: Dr. Szikora Veronika egyetemi docens, dékán DE ÁJK
  • Az adóigazgatás aktuális problémái - Előadó: Dr. Figula Ildikó kollégiumvezető, Észak-Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium
  • Bizonyítási eszközök és az előkészítő eljárás a büntetőeljárásban - Előadó: Dr. Elek Balázs kollégiumvezető, Debreceni Ítélőtábla

Április 20. (péntek) 15.00 óra

  • Közigazgatási perrendtartás a hatósági ügyeken túl - Előadó: Dr. Fazekas Marianna egyetemi docens, ELTE ÁJK
  • A házassági vagyonjogi per új eljárásjogi szabályai - Előadó: Dr. Kövesné dr. Kósa Zsuzsanna bíró, Kúria
  • Társas elkövetés, különös tekintettel a bűnszervezetre - Előadó: Dr. Csák Zsolt bíró, Kúria

Helyszín: Debrecen, Hotel Lyceum

A résztvevőket a Hotel Lyceum kétágyas szobáiban helyezik el. Az ellátás - választástól függően - csütörtökön ebéddel kezdődik, és szombaton reggelivel fejeződik be.

További részletek a Jelentkezési Felhívásban.

A jelentkezéseket – a jelentkezési lap felhasználásával – legkésőbb április 6-ig a Magyar Jogász Egylet címére (1054 Budapest, Szemere u. 8.) postán vagy e-mail címére (mje@jogaszegylet.hu), illetve a 301-0785 telefax-számra eljuttatni.

Az MJE kéri a szállodával kötött szobafoglalási szerződésre tekintettel a jelentkezési határidő feltétlen betartását. A jelentkezési lap beküldésével egyidejűleg kérik a részvételi díj, illetve társasági program díját együttesen a Magyar Jogász Egylet Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10200940-21513703 sz. számlájára átutalni vagy postai csekken befizetni.

Kérik az átutalási megbízás szöveges (közlemény) részében a résztvevő/k nevének feltüntetését.

Az MJE felhívja a jelentkezők figyelmét, hogy csak azt a jelentkezési lapot tudják elfogadni, amelyhez a részvételi díj befizetéséről, vagy átutalásáról szóló csekk, illetve átutalási megbízás másolatát egyidejűleg csatolják.

A részletes szakmai programot és az elhelyezésre vonatkozó értesítést 2018. április 16-ig küldik meg a résztvevőknek. A Vándorgyűléssel kapcsolatos kérdésekben az MJE a 311-4880-as, illetve a 311-4013-as telefonszámokon ad felvilágosítást.