A magyar hatóságok még 2014-ben azt állapították meg, hogy a máltai bejegyzésű, egyebek között távszerencsejáték-szervezéssel foglalkozó Unibet International nevű társaság magyar nyelvű internetes oldalakon szerencsejáték-szolgáltatásokat nyújt, noha nem rendelkezik a tevékenység gyakorlásához Magyarországon szükséges engedéllyel, ezért elrendelték az oldalak ideiglenes megszüntetését, valamint bírságot szabtak ki a társasággal szemben.

Az Európai Unió Bírósága 2017 júniusában kimondta, hogy a távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével.

Az ügyvédi iroda közölte: a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság - az Európai Bíróság előzetes döntésével megegyezően - megerősítette az Unibet (jelenlegi nevén Trannel) International Limitedet képviselő Jádi Németh Ügyvédi Iroda tanácsadó véleményét. A bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is.

Dr. Jádi Németh Andrea, az ügyvédi iroda ügyvezető partnere (képünkön) szerint a döntés nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását. Hozzátette, bíznak abban, hogy az ítéletre eredményesen lehet majd támaszkodni a magyar bíróság előtt folyamatban levő több száz perben.

(Forrás: MTI)