A verseny idei győztese magas színvonalú, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Gelencsér Adél (ELTE) lett, a második helyet Ormos Kristóf (ELTE), harmadik helyet Pándi Gergő (Debreceni Egyetem) szerezte meg, a negyedik helyen Stipkovits Tamás István (Széchenyi István Egyetem Győr) végzett. Fotónkon az első négy helyezett dr. Gál Enikővel az alapítvány kuratóriumának elnökével.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesült. Emellett az első helyezett kéthetes szakmai gyakorlaton vehet részt egy londoni nemzetközi ügyvédi irodában.

A Dr. Nagy László Alapítvány által szervezett verseny célja lehetőséget biztosítani a joghallgatóknak arra, hogy kipróbálják képességeiket a jogászi hivatás talán legnehezebb ágában, a magas színvonalú szóbeli érvelésben.

Ennek megfelelően a verseny különböző élethelyzeteket modellező jogvitás, szerződéses tárgyalási és jogszabály értelmezési feladatokon keresztül keresi azokat a fiatalokat, akik a helyes jogi megoldások kidolgozása mellett szóbeli érvelésüket is a legjobb minőségben, tisztán, logikusan és meggyőzően képesek előadni.

A verseny dr. Nagy László István, a 2013-ban tragikusan fiatalon, 39 éves korában elhunyt rendkívüli tehetségű ügyvéd nevét viseli.

A szervezők örömére a verseny idén valóban országossá vált azzal, hogy az ország minden egyes jogi karáról szép számmal érkeztek jelentkezések. A zsűrinek nagyon nehéz volt a rekordszámú pályázat alapján kiválasztani azt a 16 hallgatót, akik a verseny szóbeli szakaszába jutottak.

A második versenynapon a zsűrit dr. Kara Pál, a MOL csoport jogi igazgatója, Kiss Ádám, a zsűri nem jogász végzettségű tagja, és dr. Nanyista László, a Weil budapesti irodája peres csoportjának vezetője alkotta.

A bronz-fordulót és a döntőt ismét a Bank Center konferenciatermében tartották, nagyszámú, a pályatársakból, kollégákból és barátokból álló publikum előtt.

Dr. Nagy Lászlóról, az alapítványról és az érvelési versenyről további információk találhatók az alapítvány honlapján ( www.drnagylaszloalapitvany.hu).