A Police.hu körözési adatbázisa szerint az ügyvéddel szemben jelenleg hat körözés van folyamatban csalás és sikkasztás miatt. Tartózkodási helye ismeretlen – olvasható a Jogi Fórumon.

H. Győző ügyvédet, mint harmadrendű vádlottat távollétében ítélte elsőfokon, nem jogerősen 4 év 6 hónap szabadságvesztésre a Debreceni Járásbíróság különösen nagy kárt okozó csalás elkövetése miatt.

Az ügyészség megállapította, hogy a vádlottak, köztük az ügyvéd, tévedésbe ejtették a sértettet, sem az általuk kötött együttműködési megállapodás, sem a letéti szerződés nem felelt meg a valóságnak. Az elsőrendű vádlott nem akarta és nem is tudta volna rendezni a sértett fizetési kötelezettségeit. A vádlottak szándéka kizárólag agyagi haszonszerzésre irányult. Az ítélet indoklása leszögezi: "a vádlottaknak – védekezésük ellenére – eredetileg is az volt a szándékuk, hogy megtévesszék a sértettet."

Az ügy nyomozati szakaszában a rendőrség tudomására jutott, hogy H. Győző Ausztriában meghalt. Az osztrák rendőrség azonban kiderítette: H. Győző halotti bizonyítványa eredetileg egy nő nevére volt kiállítva. A Hajdu-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Gazdaságvédelmi osztálya 2015 májusában országos elfogatóparancsot adott ki, miután az Europoltól egy meglepő fotót kaptak az ügyvérről. A képen négy hónapja halott H. Győző a new yorki John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtér biztonsági kamerájának 2015. január 8-án rögzített felvételén élve látható.

H. Győző állítólagos halála után két nappal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem honlapján gyászhír jelent meg, hiszen az ügyvéd diákja, majd oktatója is volt az Egyetem Jog- és Államtudományi Karának. A gyászhír a mai napig elérhető az egyetem honlapján.

"A bíróság álláspontja a harmadrendű vádlottal kapcsolatban továbbra is ugyanaz: H. Győző halálhíre nem helytálló" – közölte a Jogi Forum kérdésére a Debreceni Törvényszék sajtóosztálya.