A Kaspersky Lab közzétette a Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware programjának frissítését, amelynek a fejlesztése a kibertanácsadó cég húszéves kiberbűnözés elleni küzdelem során szerzett tapasztalatán alapul annak érdekében, hogy a vállalkozások ingyen élvezhessék az anti-zsarolóvírus program védelmét. A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös „Globális IT Biztonsági Kockázat 2017” című online felmérésén kiderült, hogy egy zsarolóvírus támadás átlagos kárértéke 194 millió forint. A Kaspersky Anti-Ransomware programmal mostantól ez akár nulla lehet – írta a Profit7.hu.

"A legutóbbi WannaCry és ExPetr járványok emlékeztettek minket a zsarolóvírusok valós problémáira, valamint arra, milyen nagymértékű pusztítást tudnak végezni világszerte a cégek életében. A tény, hogy százezer vállalat már letöltötte a Kaspersky Anti-Ransomware eszközt azt mutatja, hogy a vállalkozások egyre inkább aggódnak és tudatában vannak a problémának. Tekintettel a zsarolóvírusok becsült pénzügyi hatásának nagyságára, minden vállalatot arra ösztönzünk, hogy ellenőrizzék számítógépes rendszereik biztonságát. Azok a vállalatok, amelyek nem rendelkeznek megfelelő és hatékony védelemmel a legújabb zsarolóvírusok fenyegetései ellen, töltsék le a Kaspersky Anti-Ransomware szoftvert azért, élvezhessék a legfejlettebb védelmi technológiák által nyújtott előnyöket" – mondta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV Üzletágának vezetője (képünkön).

A Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware kompatibilis más programokkal, könnyen telepíthető, és nincs szükség különösebb műszaki ismeretekre azért, hogy egyedileg testre szabjuk az adott vállalkozás számára. A program tartalmazza a Kaspersky Lab System Watcher kiegészítőjét, amely felderíti a gyanús tevékenységeket, létrehoz egy ideiglenes biztonsági másolatot a megtámadott fájlokról, és visszavonja a rosszindulatúnak minősített változtatásokat, így az adott rendszerre egy támadás nincs hatással. A Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware használja a Kaspersky Security Network-öt, amely másodpercek alatt lehetővé teszi a Kaspersky Lab biztonsági intelligenciájának szolgáltatását, miközben blokkolja a hamis pozitív eredményeket és egyúttal magas szintű védelmet biztosít.