Dr. Pál Edith (képünkön) korábban modellként és szervezőként már kapcsolatba került a divatszakmával. Munkája mellett hobbi szinten évekig részt vett, sőt még mai is – kisgyermekes anyukaként – részt vesz különböző színpadi és szalonbemutatón, mint meghívott modell.

A kezdetben csak ügyvédnők és gyermekeik részvételével zajló program ötletét a szakmai fórumokon túl mutató programlehetőség utáni vágya keltette életre. A február 26-i lesz a negyedik, egyben az utolsó divatbemutató, amelyet megszervez.

Pál Edith szereti a kihívásokat, ezért sem tántorították el a kezdeti nehézségek. Hosszú időbe telt ugyanis, amíg átvergődte magát az akadályokon és zöld utat kapott a szervezéshez a Kamarától. A jóváhagyást követően pedig egyedül dolgozta ki és bonyolította le a teljes produkciót, amely bevallása szerint óriási feladat volt munka mellett, egyedülálló anyaként.

Felidézte, hogy amikor a Magyar és a Budapesti Ügyvédi Kamara vezetősége melléállt és támogatta az ötletét, nyomatékosan kérték, hogy a produkcióból teremtsen hagyományt, és vonja be az ügyvédnők mellett az ügyvédurakat is a munkába.

Örömteli számára, hogy ma már a kamarák exkluzív társasági eseménynek tartják a divatbemutatót, amely iránt nem csak a kar tagjai érdeklődnek, hanem bírók, ügyészek, üzletemberek, politikusok, konzulok, sőt színészek, ismert emberek és a sajtó képviselői is.

Már az első program megszervezése alatt élvezte azon ügyvéd kolleganők támogatását, akik felléptek a rendezvényén, ők voltak azok, akik mellette álltak akkor is, mikor néhány szakmabeli kollégája támadta, ellenezte divatbemutató ötletét. Kezdetben telefonon és levélben keresett résztvevőket a produkciójához, de egy idő után már szájról-szájra terjedt a hír, és bőven akadtak önként jelentkezők. Igaz a férfi kollégák eleinte ódzkodtak a fellépéstől, de miután kipróbálták azt, egyre többen jelentkeztek. Pál Edith úgy látja, a kollégák nagyon kedvelik a ruhapróbákat, a koreográfia gyakorlását és magát a divatbemutatót, illetve a visszajelzések azt tanúsítják, hogy a fellépések egyedi élményt nyújtanak számukra.

A kérdésre, hogyan sikerült közreműködő divatkreátorokat szereznie az ötlete megvalósításához, azt felelte, tervezőket könnyű találni, hiszen rengeteg tehetséges iparművésze van Magyarországnak. Azért is von be minél több divattervezőt a produkciójába, hogy a hazai tervezők munkáiba a fellépő modellek mellett a közönség, az ügyvédi szakma is bepillantást nyerhessen, hiszen a jogászi hivatásban elengedhetetlen a mindennapos elegáns öltözet a talár alatt, illetve az ügyfelek előtt is.

A mostani, februári produkció lesz a leghosszabb és legszínesebb, ahol a korábbi éveknél jóval több, összesen nyolc divattervező – köztük Bárczi Erika, Bélavári Zita, Bódis Boglárka, Hargitay-Nagy Zsuzsa, KELE’MAN, Pásztor Anni, Rabócsi Renáta, Takács Zsuzsa – mutatja be kollekcióját negyven modell közreműködésével. De a szervező számára nem csak ezért lesz különösen boldog alkalom, hanem mert két éves kislánya, Anna Glória is fellép a gyerekmodell kategóriában.

A divatbemutatót követően a kamara klubtermében állófogadást tartanak, ahová a finom borok, whisky, kávé mellé a székely gyökerekkel rendelkező Pál Edith igyekszik becsempészni egy kis „hazai” fűszert az Ízes Erdély jóvoltából.

Minden korábbi „Ügyvédek a kifutón” divatbemutató jótékony célú rendezvény volt, így a hagyományhoz híven a mostani est folyamán is lesz tombolasorsolás, amelynek teljes bevételét a kárpátaljai árva gyerekekhez fogják eljuttatni. A szervező elárulta, szeret jótékonykodni. Szívesen vesz részt olyan rendezvényeken, ahol a cél az adomány gyűjtése vagy a segítségnyújtás, vallja ugyanis, hogy adni és kapni egyaránt jó. Reméli, hogy idén szép összeget sikerül összegyűjteniük a tombola bevételből, és már márciusban személyesen el tudják juttatni Kárpátaljára.

Pál Edith igaz sajnálja, hogy utolsó alkalommal szervezi meg a divatbemutatót, de úgy érzi, hogy kihozta belőle a legtöbbet, és nem szeretné, ha unalmassá, sablonossá, egyhangúvá silányulna, amennyiben folytatná azt.

(Címfotónk: illusztráció)