A kiírás szerint a díjra 35 év alatti joghallgatók vagy jogi végzettséggel rendelkező személyek pályázhattak, a pályamunkák közül az alapítók által felkért zsűri választotta ki a nyertest. A zsűri tagjai Dimitri Houtcieff (Evry-Val-d'Essonne egyetem jogi karának nemzetközi kapcsolatokért felelős dékán helyettese, a Paris-Saclay Egyetem professzora), dr. Várkonyi Péter (az Európai Unió bíróságának jogásznyelvésze) és Alexis Fourmont (Pantheon-Assas Paris II Egyetem doktora, a Tours-i François Rabelais egyetemen oktatója) voltak.

A 2016. évi PRIX ADVOCATUS díj nyertese a francia nemzetiségű Marylou Le Roy (képünkön) lett a „A jog megmérettetése a közösségi fogyasztás platformjai által” című munkájával.

A díj 2016. december 16.-án adták át a Budapesti Ügyvédi Kamarában ünnepélyes keretek között. A díjazott 3000 euró összegű egyszeri pénzbeli támogatásban részesült, egyidejűleg Szutor Gabriella képzőművész külön erre az alkalomra készített műalkotása (címfotónk) is átadásra került részére.

Az díjátadó ünnepségen részt vett egyebek közt Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, Hervé Ferrage, Francia Intézet igazgatója, dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Réti László a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke és Ducrot Ágnes, a Magyar-Francia Kereskedelmi Kamara igazgatója, továbbá a francia-magyar diplomácia, a magyar ügyvédi szakma és az üzleti élet jeles képviselői.

További információ: www.prixadvocatus.eu/edition2016