„Nézzék csak az én önéletrajzomat! Összesen tíz év rácsok mögött – szigorúan és közepesen őrzött intézetekben is. A többieknek mi van? Maximum másfél év. Több tapasztalatom van, mint nekik együttvéve. Az alap, ha börtönbe mész: kussolj, tisztelj mindenkit. És legfőképp: ne üld le más idejét is, azaz ne keveredj bajba.”

Ez nem más, mint a börtönre felkészítő biznisz, ahol a dutyiban töltött évek száma valóban tapasztalatnak minősül - írja cikkében az érdekes kezdeményezésről a mno.hu-n Herczeg Szonja.

A nagydarab, kopasz és mindig napszemüvegben nyilatkozó Larry Levine (címfotónkon) tekintélyt (vagy legalábbis félelmet) parancsoló külseje kemény életről árulkodik. A kaliforniai Ventura megyében élő férfi 2007-ig ki-be járkált a börtönökből hamisításért, kábítószer-kereskedelemért és fegyveres visszaélésért.

Ma már viszont inkább tanácsokat osztogat pofonok helyett. Nem is kevés pénzért. És nem ő az egyetlen. A börtöntanácsadói üzletág, bár kevéssé ismert, évtizedek óta virágzik. A lényege, hogy tréninggel készítik fel a börtönélet nehézségeire azokat, akik meg tudják fizetni a borsos árat.

További részleteket megtudni ide kattintva lehet.

(Címfoto: Larry Levine, radicalagenda.com)