Dr. Massimo Sterpi (képünkön) a szerzői joggal kapcsolatos perek vezető szakértőjének számító Jacobacci & Associati ügyvédi iroda senior partnere és római irodájának vezetője. Ügyfelei között a világ vezető múzeumai, galériái és más művészeti intézményei éppúgy megtalálhatók, mint neves képzőművészek és műgyűjtők, műkritikusok és művészettörténészek. Feleségével kortárs műveket gyűjtenek - kizárólag olyan munkákat, melyek készítőivel személyes kapcsolatban is állnak, így a gyűjtemény egyben életük krónikája is.

A friss Műértő c. folyóiratban egyebek mellett arról mesél, hogy hiába fújja valaki kívülről a jogszabályokat és a rendelkezéseket, nem lesz sikeres, ha a művészet világának nyelvét nem beszéli: tudni kell bánni a műgyűjtőkkel és a művészekkel, ehhez különféle pszichológiai ismeretekre is szert kell tennie annak, aki megfelelően akarja végezni a munkáját.

A művészeti jog európai specialistájával készült teljes interjút a HVG kiadásában megjelenő Műértő február 3-án megjelenő lapszámában olvashatja.