A BÜK probléma megközelítése természetesen a joghoz való hozzáférés elve felőli, a bíráké a normatív kiindulás volt. Érdekes - értékeli a kamarai hírlevél -, hogy a Polgári és Gazdasági Kollégium eltérő rugalmassági hajlandóságot mutatott a kommunikáció kérdésében.

A gondok kendőzetlen megosztása mellett az elnökség megköszönte azt a gyors reakciót, amit a Polgári Kollégium adott tavaly szeptemberben a megszorító értelmezést követő megyei gyakorlatokra.

Dr. Hilbert Edit, Törvényszék elnöke (képünkön) jelezte: ezentúl a két leginkább érintett területi kamarát szélesebb körben vonják be a jogalkalmazási szakmai anyagok vitájába.

Az ülés ezen szakaszán jelen volt dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is. Elmondta, hogy országos felmérést készíttetett a bírósági épületekbe való bejutás, az épületen belüli mobileszköz-használat és hasonló napi ügyvédi jogsérelmi kérdésekben, amit az országos bírói vezetés elé terjeszt. Ezekben az ügyekben egységes normatív országos szabályozást kér.

Az elnökség ülésének másik jelentős érdemi témája a 2018. január 1-jétől hatályba lépő elektronikus közigazgatási és ügyintézési szabályokra való felkészülés volt. A téma nagyon nagy horderejű, februárban a Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége is álláspontot alakít ki több kérdésben.