Címfotónkon: dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök (balra) és dr. Török Ferenc, a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara elnöke

A dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök és dr. Török Ferenc, a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara elnöke szignálta megállapodás értelmében a felek kölcsönösen értesítik egymást, illetve biztosítják a másik fél részvételét képzéseken, oktatásokon, illetőleg a kamara igénybejelentése esetén a törvényszék előadót biztosít a gazdasági, jogi, cégjogi, civil szervezeti, eljárásjogi tárgyú, vagy a jogkereső közönség széles körét érintő jogszabályváltozásokkal kapcsolatos ügyvédi képzésekhez.

A megállapodásban szerepel a széleskörű tájékoztatás az Országos Bírósági Hivatal által bonyolított EKOP 2.A.2. megnevezésű, úgynevezett „hírvivő” projektről, amely lehetővé teszi a feleknek és a jogi képviselőknek, hogy a folyamatban levő ügyeikben a fontosabb eljárási cselekményekről telefonon, vagy elektronikus levélben értesítést kapjanak.

A felek együttműködnek továbbá az az ügyvédjelöltek tanulóköri képzésben, illetőleg a törvényszék szükség esetén helyet biztosít a kamarai képzéseknek, rendezvényeknek is.

Dr. Sorok Norbert, a sajtónyilvános eseményen hangsúlyozta: az együttműködés egy lépés az Országos Bírósági Hivatal elnöke által 2015. június 23-án meghirdetett„Szolgáltató bíróságért!” című tízpontos program céljainak megvalósítása érdekében. A kamarával való együttműködés hatékonyabb munkavégzést, az ügyfelek tájékoztatását segíti, s bíróságokat ért méltatlan támadások ellen is agilisabb fellépést tesz lehetővé.

(Címfoto: OBH)