A 19 felperes egy része az Ügyvédi Összefogás Egyesület (ÜÖE) tagja. Az egyesület elnöke, dr. Bártfai Beatrix a Magyar Nemzetnek kijelentette: nem értenek egyet az ítélettel, mivel szerintük a másodfokú bíróság jogerős döntése minden vonatkozásában jogszerű és megalapozott volt. Hozzá tette: megvizsgálják, hogy az ítélet nem vet-e fel alkotmányossági aggályokat, illetve nem sért-e alapjogokat, aminek következtében az illetékes európai bírósághoz fordulhatnak.

Felidézte: az ÜÖE eredeti céljai – úgymint "a kamarai nyilvánosság kiterjesztése, a korszerű és tisztességes eljárási szabályok megalkotása és a kamarai tisztségviselés valódi közmegbízatásként történő kezelése" – nem változtak.

Az elnök hangsúlyozta: egyesületük minden jogi eszközt igénybe vesz, és eddig is minden rendelkezésre álló jogi lehetőséget kimerített azért, hogy az ügyvédi társadalmat érintő súlyos jogi anomáliákat orvosolják. A Kúria azonban másképp döntött, ugyanakkor - mint fogalmazott - "a végső ítéletet az ügyvédek a kamara közgyűlésein és választásain maguk tudják meghozni".

(Az idézett napilap cikk ide kattintva olvasható eredetiben.)