A főügyész közleményében azt írta, Sz. Géza még ügyvédként azt állította a férfinak: egymillió forintért el tudja intézni, hogy Budapesten töltse szabadságvesztését. A vádlott egy büntetés-végrehajtási dandártábornok megvesztegetését állította valótlanul, a kért egymillió forintot átvette, de valójában semmilyen intézkedést nem tett.

Később a vádlott azt állította a szabadságvesztés büntetését töltő férfinek, hogy rendőrségi kapcsolatai révén, 14 millió forintért "vádalkut tud köttetni", így mentesülhetne a büntetés hátralévő részének letöltése alól vagy a büntetésének jelentős részét elengednék. A vádlott egy rendőr dandártábornok megvesztegetését állította, és a kért 14 millió forintot átvette, de az állítólagos vádalku elintézése érdekében semmit sem tett - tette hozzá a főügyész.

Dr. Keresztes Imre közölte: a nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a vádlott által kapcsolataként megnevezett büntetés-végrehajtási dandártábornok és rendőr dandártábornok az ügyben nem volt érintett, valótlanul állította megvesztegetésüket.

A kiemelt jelentőségű ügyben a főügyészség a Fővárosi Törvényszéken emelt vádat a volt ügyvéd ellen. A vádiratban letöltendő szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványoztak.