A rendezvényen Suta Dan-Mihai (baloldali képünkön), a Szatmárnémeti Ügyvédi Kamara vezetője köszöntötte a megjelenteket, és tájékoztatta a résztvevőket a Romániában meghozott új törvényekről, azok gyakorlati alkalmazásáról.

Dr. Halmos Tamás (jobboldali képünkön), a Nyíregyházi Ügyvédi Kamara elnöke ismertette a Magyarországon meghozott, az ügyvédséget érintő új jogszabályokat.

Az eseményen részt vett a Magyar Ügyvédi Kamara képviseletében dr. Török Ferenc titkár és dr. ifj. Vég Tibor titkár.

A szakmai programok mellett hagyományosan rendeztek kultúrális eseményeket is, részt vettek koncerten, sportbemutatón és műemlékekkel ismerkedtek - tudósította szerkesztőségünket dr. Spisák Béla, a Nyíregyházi Ügyvédi Kamara titkára.

Meglátogatták Ady Endre szülőházát is, ahol dr. Halmosné dr. Siket Zsuzsanna és dr. Spisák Ildikó versekkel idézték fel a nagy költő emlékét.

* * *

Olvasóink figyelmébe ajánljuk a romániai belpolitikai életet alapjaiban megrengető korrupciós ügyek felszámálásával kapcsolatos erőfeszítésekről írott legutóbbi közleményünket. Ebben arról a fontos fejleményről tudósítunk, hogy dr. Laura Codruta Kovesi, a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetője korábban több ízben jelezte, hogy az igazságszolgáltatás csak akkor érhet el elrettentő hatást a korrupció elleni harcban, ha a vétkeseket nemcsak néhány év szabadságvesztéssel büntetik, hanem sikerül elkobozni tőlük a törvénytelenül megszerzett vagyont. A DNA éves értekezletén a közelmúltban rámutatott: ha be is tudnák hajtani az elítéltektől a korrupciós ügyekben jogerősen elkobzott több mint 300 millió eurót, abból fedezni lehetne a romániai orvosok egyéves fizetését. A elkobzásból származó vagyon kezelésére külön ügynökséget hoznak létre. (Cikkünk ide kattintva olvasható.)