A javaslatot (teljes terjedelmében korábbi közleményünkben, ide kattintva olvasható) nem a kérdés rendezésére hivatott igazságügy-miniszter dolgozta ki a normál jogalkotási rendben - emeli ki elemzésében a lap -, "ezért kérdéses, hogy az autonómiájukra oly érzékeny ügyvédek erre, valamint a fideszes képviselő kezdeményezésére miként reagálnak majd".

A napilap szerint "továbbra sem világos, mi lesz a sorsa a fogalmazása szerint "egyre mélyebb erkölcsi és jogi válságba süllyedő Budapesti Ügyvédi Kamarának, miután a Fővárosi Ítélőtábla nemrég jogerős ítéletében megsemmisítette a szervezet tavalyi tisztújításáról szóló határozatait".

A dr. Völner Pál önálló képviselői indítványával kapcsolatban a lap megkérdezte az Ügyvédi Összefogás Egyesület vezetőit, akik azt a tájékoztatást adták, hogy "érdekvédelmi szervezetként egyelőre tanulmányozzák a Völner Pál által jegyzett törvénymódosítási javaslatot". Elmondták: "a módosítással kapcsolatban nagyon súlyos alkotmányossági és jogbiztonsági aggályok merülhetnek fel". A lap információi szerint éppen ezek miatt tartják szerencsétlennek, hogy "az ügyvédi törvény módosítását nem az igazságügyi tárca dolgozta ki a szokásos közigazgatási egyeztetés keretein belül".

A cikk eredeti változatában ide kattintva olvasható.)