Tekintettel a területi kamaráknál alkalmazott különböző számozásra (anyakönyvi szám, lajstromszám), ezek nyilvántartott adatként továbbra is megjelennek az aláírás szolgáltatók nyilvántartásában, de ezeket fokozatosan fogja a KASZ felváltani tájékoztatta lapunkat dr. Fekete Tamás, a MÜK főtitkára.

A felmenő rendszer azt jelenti, hogy vélhetően a 2015. szeptember 1-je után kiadásra kerülő aláíró kártyák már tartalmazni fogják az ügyvéd Kamarai Azonosító Számát. Miután az elektronikus aláírásra irányuló szerződések két évre szólnak, két év lejártával valamennyi aláíró kártya rendelkezni fog a KASZ-szal.

A MÜK elnökségének döntése reményeink szerint számos eddigi azonosítási problémát megold – hangsúlyozta a főtitkár –, és ezzel az e-Letét rendszerbe belépés eddigi akadálya jelentős mértékben csökkenni fog.

A végrehajtás érdekében a MÜK mindkét szolgáltatóhoz levélben fordult, egyben felkérte a területi kamarákat arra, hogy a megrendeléseken az ügyvédek adatai közé vegyék fel az ügyvéd adataként az ügyvéd Kamarai Azonosító Számát is.